Få foretaget en synsfeltscreening hos Vamdrup Specialoptik

Nethinden består af over 120 millioner sanseceller. Hvis nogle af disse celler holder op med at fungere, kan hjernen til en vis grænse kompensere for de manglende synsindtryk. Holder mange celler op med at fungere, vil det medføre blinde pletter. For at afsløre om der er nogle blinde pletter, er det nødvendigt med en synsfeltscreening.

Synsfeltforstyrrelser

Typisk benytter man den centrale del af synsfeltet, hvor det perifere syn sjældent anvendes bevidst, men alligevel har stor betydning for orienteringsevnen. Du ser fremadrettet, når du kører bil, men hjernen opfanger stadigvæk synsindtryk fra det perifere syn, så du kan holde øje med sideveje og fortove. Der kan opstå forstyrrelser på synsfeltet, og en synsfeltscreening kan være med til at forebygge eventuelt synshandicap.

Sådan foregår en synsfeltscreening hos Vamdrup Specialoptik

En synsfeltscreening udføres ved hjælp af et måleinstrument, hvor du kigger på et fast punkt på en skærm. Lysprikker vil lyse op forskellige steder, og du skal melde ud, hvad du ser. Screeningen tager cirka 15 minutter. Er der nogle lysprikker, du ikke kan se, kan det betyde, at der er problemer med dele af synsfeltet. Er dette tilfældet, er det vigtigt at finde årsagen og igangsætte behandling om nødvendigt.